K3

In 1997 bracht Niels William een aantal zangeressen samen en had eerst de intentie om een soort Vlaamse Spice Girls te vormen. In 1999 nam K3 deel aan de preselecties voor de Belgische inzending naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Heyah mama. Heyah mama werd op single uitgebracht en werd de eerste grote hit voor de meidengroep.

In snel tempo veroverde K3 Vlaanderen en een jaar later ook Nederland. Nummers als Heyah mama, I love you baby, Alle Kleuren, Blub, ik ben een vis!, Tele-Romeo, Toveren, Verliefd, De 3 biggetjes, Oya lélé, Hart verloren, Liefdeskapitein, Kuma he, Ya ya yippee, Dokter dokter en Kusjesdag waren grote hits voor de drie zangeressen. Ook heeft K3 negen succesvolle albums uitgebracht. Het achtste album Ya ya yippee was in de voorverkoop goed voor meer dan 50.000 verkochte cd's in de Benelux.

In 2002 werd K3 onderdeel van Studio 100. Op 10 juni 2006 werd er een feest gegeven in Plopsaland ter ere van het tienjarig bestaan van Studio 100. De meiden mochten toen het K3-museum openen.

In 2009 besloot Aerts na tien jaar de populaire meidengroep te verlaten. Karen Damen en Kristel Verbeke gingen samen verder onder dezelfde naam. Op 25 maart 2009 maakte Studio 100 bekend dat er in een tv-programma gezocht zou worden naar een nieuw lid.

Via VTM ging K3 op zoek naar een nieuw lid door middel van het tv-programma K2 zoekt K3. Op 3 oktober van dat jaar werd Josje Huisman de winnares van het programma en daarmee het nieuwe lid van K3.

De eerste single MaMaSé! is in oktober 2009 platina geworden. Er kwam een nieuw album uit, bestaande uit twee cd's: één met oude nummers die opnieuw ingezongen werd en één met 12 nieuwe nummers.

Op 18 maart 2015 maakte de groep, bij monde van zangeressen Karen, Kristel en Josje, bekend dat de ze een doorstart zouden maken met drie nieuwe zangeressen, die geworven werden via een nieuw televisieprogramma onder de titel K3 zoekt K3. Tevens kondigden ze een uitgebreide tournee aan, waarin de oude samenstelling de nieuwe samenstelling introduceert. De winnaars en tevens de nieuwe leden van K3 zijn: Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn. De nieuwe line-up treedt vanaf dan op als K3 en Karen, Kristel & Josje keren niet meer in het openbaar als K3. Karen, Kristel en Josje doen samen met Verbruggen, Meijer en De Pillecyn alleen nog de afscheidstournee, om hen startklaar te maken voor hun nieuwe carrière. Wegens groot succes besliste men de tournee te verlengen. Zo blijft de tweede bezetting van K3 actief tot mei 2016.


website: www.K3.be

Facebook: K3

DatumPodiumTijdstip
Zaterdag 11 augustus Stars Stage 16u30